Pretraži

Selena Gomez otkrila kako se nosi sa bipolarnim poremećajem

Showbiz
0
Photo: Instagram/selenagomez

Ona je u intervjuu za Vogue Australio izjavila kako joj u borbi sa bipolarnim poremećajem pomaže DBT – dijalektička bihejvioralna terapija ponašanja i podelila kako se ona nosi sa bolešću koja joj je otkrivena. 

  • Možete da nađete način kako da živite s tim. Kada jednom to shvatite, nestaje strah da priznate ljudima da imate dijagnozu – rekla je pevačica.


Selena je otkrila i da otkako je krenula na terapije da je primetila pomak i u svom mentalnom zdravlju, ali i takođe i u načinu razmišljanja. Navela je i da je otkako ide na terapije primetila značajne pomake u svom mentalnom zdravlju, ali i načinu razmišljanja.

  • Zaista sam zadovoljna onim što jesam. Zahvalna sam što sam zakoračila u 29. godinu, jer sam samo pre dve godine bila potpuno drugačija. Sad sam bolje – izjavila je. 

DBT spada u grupu kognitivne bihejvioralne terapije. Primenjuje se kod ljudi koji imaju problem sa kontrolom impulsa, autodestruktivnim ponašanjem, promenama raspoloženja, problemima međuljudskih odnosa i kod poremećaja ishrane. Ova terapija pomaže klijentima da prepoznaju i promene negativne misaone sklopove, te pomaže razvijanju pozitivnih promena u ponašanju osobe. 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz