Pretraži

RIJALITI ZVEZDA LGBT KANDIDAT: Otac Kajli i Kendal Džener se kandidovao za guvernera Kalifornije

Showbiz
0
Photo: Instagram/caitlynjenner

– Ja sam na njoj! Za Kaliforniju se vredi boriti – tvitovala je ona.

– Kalifornija je moj dom skoro 50 godina. Došla sam ovde jer sam znala da bilo ko, bez obzira na poreklo ili mesto stanovanja, može svoje snove pretvoriti u stvarnost. Ali tokom protekle decenije videli smo tračak Zlatne države umanjen jednopartijskom vladavinom koja postavlja politiku nad napretkom i interesima ljudi.

Trenutni guverner Kalifornije je demokrata Gavin Njusom, a Džener ga je kritikovala jer je naložio građanima da ostanu kod kuće usred pandemije korona virusa, dok je tvrdio da "izlazi na večeru sa svojim prijateljima lobistima".

Kada bi pobedila, Džener ne bi bila prva slavna guvernerka Kalifornije. Akciona zvezda Arnold Švarcenger takođe je bio na toj funkciji od 2003. do 2011. godine.

Rijaliti zvezda nije otkrila sa kojom strankom će se kandidovati, napominjući da će zvanično saopštenje o kampanji biti objavljeno u narednih nedelju dana. Međutim, u nedavnom tvitu motivaciona govornica sebe je opisala kao „lgbt konzervativnog i socijalno liberalnog kandidata“.

Iako se Džener ranije identifikovala kao članica Republikanske stranke, glasno je govorila o svojoj promeni u političkom mišljenju nakon što je 2015. javno izašla kao transrodna žena.

-Promenila sam razmišljanje na mnogo načina – rekla je ona za People prošlog juna, dodajući da se ona sada identifikuje kao „ekonomski konzervativna, društveno napredna“ i veruje da „je potrebna jednakost za sve, bez obzira na to ko je u Beloj kući."

Bila je otvorena za glasanje za predsednika Donalda Trampa 2016. godine, ali je rekla da je zbog podrške homoseksualnim brakovima i transrodnim pravima raskinula sa mnogima u Republikanskoj stranci.
 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz