Pretraži

RETROGRADNI MERKUR U ŠKORPIJI: Evo šta svaki astro znak može da očekuje do 20. novembra!

Astro
0
Photo: pixabay.com

Pre nekoliko dana Merkur je krenuo u svoj retrogradni hod. Iako smo o njegovoj ćudi, tokom ovakvih tranzita, već pisali, snažan uticaj ovakve planetarne konstelacije zaslužuje da se o njoj uvek iznova govori. Pred nama je period zavrzlama, problema, malera i nesporazuma u svakom vidu saobraćaja i komunikacije.

——————– Sponsored ——————–

Retrogradni hod će trajati od 31. oktobra do 20. novembra, kada će promeniti pravac i ponovo krenuti u direktan. U astrološkoj praksi, poznato je da olakšanje ne dolazi odmah već tek kada se planeta vrati na prvobitnu tačku s koje je krenula, a to će se dogoditi tek 8. decembra, pišu Večernje Novosti.

Da sve nije baš tako prosto svedoči činjenica da su mnogi od nas u periodu pre njegove promene pravca već osetili neobično pojačanu maleroznost. Problemi u saobraćaju, nesreće, kvarovi kompjutera, telefona, povrede na ulici, svađe i nesporazumi. Razlog ovome je to što je 12. oktobra Merkur stigao na stepen Škorpije do koga će se, u svom narednom retrogradnom hodu, ponovo vratiti. Kada pogledamo sve ovo vidimo da ovaj tranzitni period ima svoj uvod, razradu i kraj. Dakle, sve je počelo 12. oktobra i završiće se tek 8. decembra ove godine.Šta možemo da očekujemo tokom ovog perioda?

Što se tiče horoskopskih znakova, na udaru su osobe rođene u znaku Škorpije, Bika, Lava i Vodolije. To su znaci koji ovaj tranzit mogu osetiti na svim nivoima: maleri u saobraćaju, problemi s dokumentima, greške u komunikaciji, felerična kupovina, razni nesporazumi. Oprez na ulici, u saobraćaju.

Ostali znaci mogu da očekuju sledeće: Ovan ovo doživljava finansijski, Blizancima slede problemi na radnom mestu, nesporazumi i greške. Raka očekuju zavrzlame u ljubavnim odnosima ili sa decom. Devicu će namučiti dokumenta, Vaga treba da čuva novčanik i novac. Strelcu ovaj tranzit nije naročito nov, on inače ima osobinu da gubi stvari, dakle, oprez na svim nivoima. Jarca očekuju neprijatnosti s prijateljima. Ribama ovaj tranzit nije naročito poseban, jer Merkurov retrogradan hod je umnogome sličan njegovoj simbolici u ovom znaku, pa je tako Ribama ovaj period najmanje neprijatan.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Retrogradan Merkurov hod ne mora biti neprijatan ukoliko ovo vreme iskoristimo za preispitivanje i raščišćavanje nekakvih ličnih uverenja koja su nas mučila. Vreme je da se okrenemo sebi i sagledamo sopstvene resurse. Merkur, planeta razuma i misli, okrenuta unazad, predstavlja naš pogled unutar sebe. Možda je baš pravi trenutak da otkrijemo nešto krucijalno što će nam, u periodu koji dolazi, naročito koristiti. Njegov boravak u Škorpiji ovo pojačava, jer ovo je znak duboke intuicije i pronicljivosti. Dakle, pitajte sebe i dobićete odgovor koji stiže iz najdubljih delova vašeg bića.

Osim na ličnom nivou, ovaj tranzit ukazuje na posebnu neobičnost koja će se osetiti i na mestima koje su pod vladavinom Škorpije. Na primer, poznato je da je Beograd grad pod jakim dejstvom ovog znaka, pa je očekivan problem na ulicama, u saobraćaju. Kada govorimo o saobraćaju, na prvom mestu su situacije u kojima neko ide pogrešnim smerom ili u rikverc, naročito na velikim saobraćajnicama kao što su autoputevi, bulevari…

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro