Pretraži

„MISLILA SAM DA ĆU SE UGUŠITI“: Zorannah otvoreno o napadima panike i depresiji

Influence
0
Screenshot: Youtube/Zorannah

Kako je istakla, ona se često susretala sa napadima panike, zbog čega pije lekove, a potom  je i otkrila kakve simptome ime tokom napada.   • Ove sada lekove uzimam samo kada imam napad. Iskreno, to su jaki lekovi i ne želim da budem stondirana, uspavana i slično u svako doba dana. Pila sam druge lekove, koji su za depresiju, svakog dana, kao terapiju, oni ne uspavljuju i ne stvaraju zavisnost. Nažalost sa njima sam morala da prekinem, kada su napadi panike počeli češće da mi se dešavaju. Iskreno, život mi je bio mnogo bolji, kada sam bila na tim lekovima (antidepresiv je u pitanju). Tako da planiram da prestanem da pijem ove za anksioznost i vratim se njima. Jako je važno da lekove ne prepisujete sami sebi – napisala je blogerka. 
Screenshot: Instagram

Screenshot: Instagram

 

Zorannah kaže, da nikad ne zna kada će je zadesiti napad panike. 

Niko ne može da zna unapred kada će dobiti napad panike, osim ako ih ne izmišlja. Jedino što možeš da znaš neke situacije u kojima si već bila trigerovana. Meni su se napadi desili na primer noću pre nego što zaspim ili kad vozim noću, a nema nigde nikoga na ulici – napisala je ona na svom Instagramu i opisala simptome napada panike:

Lupanje srca nenormalno jako, nervozan želudac i osećaj da ćeš se ugušiti tj. da ne možeš da udahneš. Onda na sve to u nekom momentu mislim da ću se onesvestim, pa kako živim sama, pojavi se još veći strah jer znam da niko ne bi mogao ni da uđe. A ne bi ni znao da sam se srušila onda to prolongira još veći strah – zaključila je blogerka.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Influence